Etiquetes

… i et diré com ets!!

Hahaha, això podria ser un eslògan d’un test d’alguna revista d’entreteniment o simplement el títol del meu post.

I és que l’altra dia, la meva germana Nara va elaborar una teoria sobre la manera que tenim les persones de posar-nos la bufanda (mocador, xal…) i com això ens defineix. El meu germà i jo vam quedar sorpresos perquè les seves associacions coincidien amb el què nosaltres també podriem pensar, i entre ella i nosaltres vam confeccionar una llista que em disposo a escriure ara  mateix. Abans però, voldria dir que no hi ha cap intenció d’ofendre a ningú i si algú que llegeix això no hi està d’acord, doncs que ho digui, que així hi haurà debat, si és que es pot fer un debat d’això.

També s’accepten suggerències per trobar noms més apropiats, completar els estils o per afegir altres maneres no contemplades per nosaltres.

Comencem, doncs:

1. Bufanda enrotllada al voltant del coll en tota la seva llargada i les puntes amagades en ella mateixa perquè no es desenrotlli: estil hippy, amb mocadors, palestins o bufandes de llana gruixuda i de colors vius…

2. Bufanda enrotllada al voltant del coll amb una o dues voltes i les puntes penjades al davant, per sobre el pit: estil bohemi intel·lectual, bufandes de llana però més sòbries, o versions de clàssics (quadres Burberry’s) amb un teixit diferent, mocadors de vellut…

3. Bufanda enrotllada al voltant del coll amb una o dues voltes i les puntes penjades a l’esquena: estil chic. A falta de pells o boes qualsevol bufanda o mocador modern i amb certa envergadura pot ser portat d’aquesta manera. També amb teixits com la seda.

4. Bufanda que abans d’enroscar-la al coll l’has plegat per la meita i per tant quan te la poses fas passar les puntes per la part del plec. Un cop enroscada l’ajustes a l’alçada del coll: estil clàssic pijo, on tendeixen bufandes de quadres o llises, però no de llana gruixuda com teixida per la iaia. Poc volum. Colors clars, blancs, beige, rosa.

5. Bufanda que amb prou feines t’enrotlles al coll sinó que deixes una mica solta, sobre les espatlles, amb una punta al davant i una punta al darrera: estil afrancesat bohemi, amb aires de Lluis Llach!! Comunitat d’artistes bohemis. No confondre amb estil bohemi intel·lectual!

6. Bufanda enroscada amb una volta i amb les puntes fas un nus tapant-lo amb una punta, de manera que una et queda a sobre de l’altra: estil clàssic 2, potser més femení tot i que el nus pot recordar al de la corbata dels homes.

7. Bufanda sense enroscar, només penjant del coll i les puntes aplanades curosament sobre el pit per aprofitar que abriguin coll i una mica del cos. Estil clàssic masculí. La bufanda va sempre sota l’abric, cosa que no passava fins ara.

I de moment no en tinc cap més. M’he anat animant mentre escrivia, sens dubte inventant-me moltes coses. Va, què? Qui hi està d’acord? En contra? A quin grup pertanyeu?

Jo porto un xal negre amb estil bohemi-intel·lectual i de vegades bufanda amb estil chic. 😉