Etiquetes

Darrera part del setè capítol, i rumiant ja el vuité, que tinc una idea que serà la bomba!!;-)

Un noi jove, en Joan, amb grenyes i força despentinat, tocava la guitarra assegut al sofà de pana del menjador. De cop i volta el timbre va sonar. En Joan va deixar la guitarra sobre el sofà de pana marró i es va aixecar a obrir la porta. Era la Glòria. Es van fer un petó. El Joan li va agafar la mà i se la va endur cap el menjador. En el passadís, van haver d’esquivar alguns marcs amb pòsters dels Rollings Stones i de la Janis Joplin que el Joan encara no havia penjat. Les muntanyes de llibres i discos tampoc no facilitaven el pas.

“Seu!”, li va demanar el Joan. El Joan es va posar a tocar i a cantar una  cançó nova, una cançó d’amor, senzilla, dolça, i sobretot, molt sincera. La Glòria no se’n sabia avenir. S’emocionava per moments i es posava les mans a la cara de l’increïble que estava resultant aquell moment. Quan el Joan va acabar de cantar, va recolzar la guitarra sobre la tauleta de metacrilat, es va aixecar, i es va apropar a la seva noia. La Glòria, amb alguna llàgrima a la cara, es va aixecar, també, per rebre’l amb els braços oberts. El volia abraçar, necessitava fer-ho. Aquella havia estat la més gran demostració d’amor mai viscuda fins aleshores i ella tenia la sensació de flotar, d’estar als núvols…

Es van abraçar, es van estrényer amb totes les seves forces, es van començar a besar amb una passió desfermada, es volien menjar, desfer-se, posseïr-se… El Joan va aixecar en braços la Glòria, que automàticament va encerclar la cintura del seu home amb les seves cames. El Joan va fer mitja volta i amb la Glòria a sobre es van estirar a poc a poc sobre el sofà. Mentre es desfeien de la faldilla llarga, els pantalons acampanats i la brusa i la samarreta, el Joan li va xiuxiuejar a l’orella: “per què no tenim un fill?”. La Glòria es va aturar de cop, es va enretirar una mica amb l’ajuda dels braços i se’l va quedar mirant fixament. “De debò?”, va preguntar ella. “Sí, no hi ha res que em faci més il·lusió!”. La Glòria va somriure i li va fer un petó, en senyal d’aprovació.

“I aleshores és quan la Glòria m’ha somrigut i m’ha fet un petó, en senyal d’aprovació”. La veu de l’Aida es va aturar de cop. Acabava de llegir com havia estat concebuda! “Nena! Mira aquesta foto! Ta mare embarassada. Et van fer en aquest sofà!”. Les noies es van mirar i van esclatar a riure. “Doncs jo el pensava tirar!”, es va exclamar l’Aida. “Ni pensar-ho! Forma part de la història de la teva família. I si el faig tapissar de nou?”, va suggerir l’Aida. “Val, així sí! I saps què podries fer? Agafar totes aquestes fotos antigues que hem trobat, emmarcar-les i penjar-les sobre el sofà, seria com un homenatge a la teva família i a aquest pis, i a més et quedaria molt bé!”. L’Aida es va quedar pensativa. “No em sembla malament. En fí, seguim llegint o continuem pintant?”. La Martina tenia la resposta ben clara. “Llegim, llegim!”.