Etiquetes

Avui he agafat un tren per anar a dinar a Mataró, amb uns amics. Per sort he pogut seure i intentar fer passar la meva calor amb l’ajuda d’un ventall i de l’aire condicionat. He fullejat una estona un llibre, tot i que he alternat la lectura amb l’observació. És quelcom que acostumo a fer, que em distreu molt i que em permet centrar la meva atenció en aquelles petites coses que té la vida i que et fan anar d’un lloc a l’altre, entre records, pensaments i il·lusions.

De cop i volta m’he fixat en una nena que llegia una revista, Teens. Era una pre-adolescent que llegia una revista adecuada, suposo, a la seva edat. Menys mal! Menys mal que no duia un Cuore a les mans on poder observar els pèls de les aixelles de la Pe, la pelleringa de la Zeta-Jones o l’entrecuix de la Courtney Love! La portada de la revista duia lletres fúcsies i molts colors.

Una estona més tard ha tret de la cartera una cosa que m’ha fet molta gràcia. Un àlbum i uns quants sobres de cromos! Eren de la Hello Kitty! La nena ha tret els cromos dels sobres, els ha ordenat numèricament i els ha enganxat. Per sort, ara són adhesius i no cal dur el tub de cola a la butxaca. A la meva època ja van arribar els auto-adhesius, tot i que crec que la primera “cole” que vaig fer eren de cromos de cartró i s’havien d’enganxar amb pega.

De cop i volta, en veure la nena passant pàgines de l’àlbum a la recerca del número corresponent, he recordat aquells diumenges al Mercat de Sant Antoni a comprar i canviar cromos. El meu pare m’ajudava a fer les llistes de cromos que em faltaven perquè jo mai havia tingut prou memòria com per recordar exactament quins eren els “tenguis” i quins els “faltis”. Primer feiem un volt per les parades i en compràvem uns quants, sobretot els difícils de trobar, i després anavem a la cantonada a la recerca d’altres nens i nenes que tinguessin cromos de la mateixa “cole” per a canviar…

Animals, El llibre dels rècords, Les Tortugues Ninja, Bola de Drac, i.. ah! No me’n recordo!!! Però segur que moltes més!!! Van ser molts cromos comprats, enganxats, moltes “coles” sempre acabades, molts diumenges pel matí al mercat, moltes estones amb el meu pare! Tinc ganes d’anar a casa els pares, buscar les col·leccions i ensenyar-li’n alguna!